Kapcsolat | Sajtó | Időpont egyeztetés 


- Mágnesmező terápia

- Hidroterápia

- Fényterápia

- Gyógyvízforrás

- Masszázs

 

 


Mágnesmező terápia

/ a gyógyszert kiváltó olcsóbb, alternatív gyógymód /

A mágnes mező terápia nemzetközileg közismert jótékony hatású kezelési módszer az egészség és a fizikai teljesítőképesség megőrzésében és visszaállításában. A mágnesmező terápia alapvető hatásmechanizmusai a következők:

bullet

az élő szervezetek anyagcsere - folyamatainak fiziológiai szabályozása

bullet

a regenerációs képesség aktiválása

bullet

a test öngyógyító folyamatainak mozgósítására

Tudományos háttér és kutatási eredmények

A több mint 20 éves tudományos múltra visszatekintő kutatási eredmények bizonyítják a mágnesmező terápia egyedülálló pozitív hatásait. Ezen kutatási eredmények vezettek a mágnesmező terápia széleskörű felhasználásához az orvostudomány számos területén. Számos tudományos és kutatási tanulmány szolgáltatja az alapot a mágnesmező terápia sokoldalú felhasználásához. A mágnesterápia részévé válik a mindennapos gyógyító terápiáknak, illetve alapvető forrása a megelőzésnek és rehabilitációnak.

A mágnesterápia kutatásával napjainkban is több ország tudományos kutatói és orvosai dolgoznak, annak érdekében hogy a pulzáló mágneses terekkel történő gyógyítás és rehabilitáció már feltárt hatásmechanizmusát további kutási eredményekkel kiegészítsék, pontosítsák. A mágnesterápia dinamikusan fejlődő tudományos nemzetközi trendet mutat. A kezelési statisztikákkal alátámasztott kutatási eredmények több elismert gyógyászati szaklapban publikálásra kerültek. A mágnesmező terápia témájú nemzetközi tudományos konferenciák kiadványai valamint a - nemzetközi elismerésnek örvendő és biomágneses kutatással foglalkozó - kutatóintézetek és orvosi egyetemek eredményei is tanusítják a mágnesmező terápia mellékhatásmentes, látványos és tudományosan megalapozott hatását.

A mágnesterápia szakmai komolysággal elért eredményeiből a teljesség ígénye nélkül néhány fontosabbat kiemelhetünk:

bullet

A témában több évtizede kutató Sandyk görög professzor több tanulmányában beszámolt arról, hogy a váltakozó mágneses mezők eredményesen használhatók a fájdalomcsillapítás, fejfájás, álmatlanság, a depresszió, valamint a csontörések, sebek, kötőszövet elégtelenségek és bőrbetegségekben szenvedő betegek gyógyításában( Sandyk R. NeuroCommunication Research Laboratories, Danbury, CT, USA. ).

bullet

Trock D. professor reumatológiai szaktekintély, a nyak és térd reumás izületi gyulladások kezelését végezte két csoporton. A tesztcsoport mágnesmező terápiával való kezelése a fájdalom, izületi merevség teljes elmaradását illetve jóval nagyobb izületi mozgékonyságot eredményezett a hagyományosan kezelt csoport eredményeihez viszonyítva. ( Journal of Rheumatology, Oct 1994 - Trock, Bollet, Markoll, Div of Rheumatology, Danbury Hospital, Danbury, Connecticut, USA)

bullet

Jacobson J. professzor az idült reumatikus izületi gyulladások keltette fájdalmak kezelését végezte mágnesmező terápiával. Az idült fájdalmak az esetek 46% - ában megszűntek, ellentétben a hagyományosan kezelt betegekkel szemben ahol a javulás csupán 8% - os volt. (" Low-amplitude, extremely low frequency magnetic fields for the treatment of osteoarthritic knees: a double-blind clinical study." Jacobson J. et.al. Inst. for Biophysical Research, Jupiter, FL, USA)

bullet

Rubin, McLeod, Lanyon professzorok - a csont és izületi műtétek utáni kényszerű mozgásszegény rehabilitációs időszakban gyakori - nemkívánt csontritkulási folyamatokat sikeresen hatástalanították mágnesmező terápiával ( Journal of Bone and Joint Surgery, March 1989 "Prevention of Osteoporosis by PEMF" Rubin, McLeod, Lanyon Stonybrook, New York, USA)

bullet

Stiller és társai a fájdalmas, fertőzött sebek kezelésében, a sebek méretének és a fájdalom intenzitásának látványos csökkenéséről számolnak be mágnesmező terápia hatására ( British Journal of Dermatology, April 1992 "A portable PEMF device to enhance healing of recalcitrant venous ulcers: a double-blind, placebo-controlled clinical trial" Stiller et al, Dept of Dermatology, NY University Medical Center, New York, USA)

bullet

A "Mágneses terek hatása a biológiában " című nemzetközi konferencián, a megnásmező terápia pozitív hatásairól számolnak be a csont és lágyszövet képződésében lovak esetén ( Gene expression during the early phases of bone repair in transcortical holes in the horse: effects of Electromagnetic field exposure - Abstracts from the Second World Congress for Electricity and Magnetism in Biology and Ort: Dept. of Medical Oncological and Radiological Sciences, Univ. of Modena, 41100 Modena, Italy.)

A mágnesmező terápiával elmélyültebben foglalkozni kívánó szakemberek számára az alábbi tudományos honlapok irányadóak:

bullet

http://www.therionresearch.com/learning_center_articles.html

bullet

http://www.therionresearch.com/database_skeletal.html

bullet

http://www.curatronic.com/scientific.html

bullet

http://www.medandlife.com.pl/eng/scientific_research

Biomágnességtannal foglalkozó orvosok és /vagy mérnökök számára:

bullet

http://butler.cc.tut.fi/~malmivuo/bem/book/

Rehabilitációs és egészségmegőrző javallatok

Szövetregenerálás, sebgyógyítás

bullet

sérülések utáni sebek gyors gyógyulása

bullet

égési sebek

bullet

műtét utáni sebek

Mozgásszervi betegségek hatékony kezelése

bullet

izomhúzódások, rándulások

bullet

ínszalag sérülések, ficam

bullet

fizikai túlterhelés

Fájdalomcsillapítás

bullet

fizikoterápiában és rehabilitációban

bullet

reumatológiában

bullet

sportorvoslásban

Reumatológiában

bullet

csillapítja a fájdalmat, csökkenti intenzitását

bullet

izületi merevség oldása

bullet

hozzájárul a fájdalomcsillapító gyógyszeres kezelések csökkentéséhez, elhagyásához

Dermatológiában

bullet

bőrbetegségek (pszoriázis, az ekcéma, a bőrviszketés) gyógyítása

Fizioterápia és rehabilitáció

bullet

csillapítja a fájdalmat, csökkenti az izomgörcsöket

bullet

javítja a szövetek vérellátását, anyagcseréjét, salakeltávolítási mechanizmusait

bullet

felgyorsítja a regeneratív folyamatokat

bullet

a keletkezett ödémák felszívódását segíti

Sportgyógyászatban

bullet

csökkenti izomfájdalmat

bullet

felgyorsítja a mozgásszerv -rendszert

Kiváló kiegészítő kezelés

bullet

zúzódásoknál

bullet

ficamoknál

bullet

rándulásoknál

bullet

húzódásoknál

bullet

vágásoknál

bullet

horzsolásoknál

Egészségmegőrzés, erőnlétnövelés

bullet

erősíti az izmokat és növeli a mozgékonyságot

bullet

növeli a hosszantartó teherbírási képességet

bullet

bioritmus és sportprogramok

A mágnesmező terápia hatásmechanizmusai

 

Az sejtszintű anyagcsere - folyamatokra gyakorolt biológiai hatása

A mágneses energia a szervezetben található membránrendszerekre hat, ilyen például a sejtmembrán, a kromoszóma rétegei, a mitokondriumok valamint a hajszálérfalak, az ideg és izomrostok. A membránok nagy mennyiségű energiát tárolnak, mely minden anyagcserefolyamatnál fontos szerepet játszik. A változó mágneses mezők a sejtmembrán megváltozását idézik elő, ezáltal a sejt felszínén változtatják formájukat a sejtreceptorok. Így jótékony befolyást gyakorolnak a sejtekben zajló biokémiai folyamatokra.

A sejtek optimális működésükhöz energiára van szükségük. Ezt az energiaígényt anyagcsere folytán maguk allítják elő. Az anyagcseréhez oxigénre van szükségük. Az oxygén felvételét, a salakanyagok eltávolítását a sejtmembrán elektromos potenciálja tartja fenn. A megváltozott membránpotenciál mágnesmező terápiával visszaállítható, ezáltal a szövetek optimális anyagcseréje, megfelelő biokémiai folyamatai is normalizálódnak.

Hogy hat az idegsejtekre?
A mágneses tér fájdalomcsillapító hatását évszázadok óta ismeri a gyógyítás Történelmi adatok bizonyítják a mágnesterápia alkalmazását az ókori Kínában és Egyiptomban.

A mágnesen mezők hatására az idegsejtek ingerületátviteli tulajdonsága megváltozik, pontosabban csökken az idegsejtek ingerelhetősége. Vagyis a fájdalom érzékelése és a fájdalom impulzusok agyba történő továbbítása is csökken.

Orvosi kutatások kimutatták hogy gyorsan lehet a fájdalmat csillapítani mágneses mezőt indukáló készülékekkel, és azt is kimutatták, hogy nem a mágneses hatás erőssége a fő szempont, hanem azok form ája és ismétlődési gyakorisága.

A váltakozó elektromos mező inger gazdag, ingerlő, míg a statikus mágneses mezők nyugtató hatást fejtenek ki az emberi szervezetre.

 

Hogyan hat a csontszövetekre, porcsz ö vetre?

C.A.L. Basset-nek 1960-ban felfedezte, hogy ha mechanikai nyomásnak tesszük ki a csontszövetet, akkor az elektromos potenciált general, tehát piezoelektromos tulajdonsággal rendelkezik. Ez a körülmény arra ösztönözte, hogy kutatást folytasson az elektromágneses mezők hatékonyságáról a csontgyógyulás zavarai esetén. Mágnesmező alapú gyógyítás alapja tehát a piezoelektromos potenciál, vagyis, hogy a csontra ható fizikai stressz hatására, kis, elektromos áramok keletkeznek. Ez teszi lehetővé, hogy a fizikai stressz a csontképződést segítő elektromos jellé alakuljon. A porcban végbemenő elektromos folyamatok vizsgálatai kimutattak egy olyan elektromechanikus átviteli mechanizmust, amely a csontban végbemenő folyamatokhoz hasonlít, és akkor lép fel, ha mechanikusan összenyomják a porcot, ami az elektrolitok és a folyadék mozgását okozza, melynek következtében a porcmátrix kollagénjében nem semlegesített negatív töltések maradnak vissza. A porcban az áramló potenciálok hasonló szerepet játszanak, mint a csontban azáltal, hogy a mechanikai stresszt elektromos vagy elektromágneses jelekké alakítják.

Mágnesmező terápiával látványos ( 50-70%-os) eredmény érhető el, többek között, a nehezen gyógyuló töréseknél, csontgyógyulási rendellenségek esetén.


Összegzés

Már eddig is számos kísérleti tanulmány vizsgálta azokat a mechanizmusokat, amelyekben a mágnesmező-terápia sikere rejlik. Úgy tűnik, hogy a legfontosabb a vérellátás és a sejtanyagcsere támogatása. Ezáltal a mágnesmező-terápia kedvezően hat különböző betegségekre. A mágnesmező-terápia a preventív orvostudományban is kiérdemelt helyet foglal el.

A mágneses mezők legfontosabb hatásmechanizmusai

bullet

a vérellátás javulása

bullet

a szövetek oxigénfelvételének jelentős növekedése

Háziállatok mágnesmező -terápiás rehabilitációja

Kutyák kezelése mágnesmező terápiával

Az elmúlt években a mágnesterápia igen népszerűvé vált az állatgyógyászatban, mivel orvosilag biztonságos, mellékhatásoktól mentes, gyógyszermentes és nem utolsó sorban olcsó és hatékony kezelési módszernek szamít. A mágnesterápia mint másokat kiváltó kezelési módszer gyakran használt különbő mozgásszervi rendellenességek, ín és izületi gyulladások, keringési és anyagcsere elégtelenségek esetén. Amerikai állatorvosok a mágnesmező terápiát sikkerrel használják nehezen gyógyuló csonttörések, idült reumatikus gyulladások, diszpláziás, vagy idős nehezen mozgó kutyák kezelésére. Csonttörések esetén például a gyógyulási idő felezéséről tudósítanak különböző tudományos értekezésekben (Dr. Strazza).

Továbbá az esetek 6 0-70%- ában egyértelmű pozitív hatásról számolnak be gerinc illetve izületi gyulladások, porckopás és paralízis esetén. A mágnesterápia - betegségek széles skálája esetén megfigyelhető - pozitív hatása azzal magyarázható hogy a mágneses tér a szervezet öngyógyító, regeneratív folyamatait, a vérkeringést, anyagcserét serkenti, felgyosítva a szervezet gyógyulását.

Igen fontos a mágnesterápia szinte azonnali fájdalomcsillapító hatás a, mely idült fájdalmak esetén gyógyszermentes kezelést biztosít. Így nem alakulhat ki gyógyszerfüggőség vagy egy idő után csökkent gyürszerhatás ami megnövelt gyógyszeradagot, más gyógyszer használatát, gyóyszerérzékenységet von maga után.

A mágnesterápia jótékony hatása széleskörű, mindamellett adott betegség, elégteleség kezelése egy bizonyos, jól meghatározott mágnesmező hullámformával, mező erőséggel, polaritással és kezelési idővel illetve gyakorisággal végezhető sikeresen és orvosi javalattal, ezért az említett kezelés mindenképp gyakorlott állatorvos vagy mágnsterápiában jártas rehabilitációs szakember felügyelete mellett végezhető.

A kezelési tapasztalatok alapján általánosan elmondható hogy a kezelés hatása már 6 - 8 órán belül érezteti jótékony hatását, hosszab távú kezelési eredmény pedig 5 -10 alkalommal naponta végzett kezelés után várható. Általában elmondható hogy a mágnesterápia az álő szervezetek gyógyulái folyamatait felére csökkenti illetve az javulás mértékét látványosan növeli.

Mágnesmező kezelés a fizioterápiában.

A mágnesmező terápia izomerő intenzitás növelő hatású. Továbbá csökkenti az izületi gyulladásokat, és mérsékli az izomfeszülést.

Segíti a keletkezett ödémák felszívódását

az idegvégződéseknél létrejövő hyperpolarizáció valamint a test saját endorfin képzésének stimulációja által fájdalomcsökkenést eredményez. Említésre méltó a görcsoldó hatása is.

Nyugtató, stresszoldó hatásával jelentősen hozzájárul a jobb közérzet kialakulásához, a szervezet öngyógyító mechanizmusának aktivizálásához.

Mágnesmező terápiával 50-70%-os eredményt lehet elérni, többek között, a nehezen gyógyuló töréseknél, csontgyógyulási rendellenségek

Bőrbetegségekre mágnesterápia!
A bőrbetegségek egy része is gyógyítható magnetoterápiával, mivel az oxigéndúsabb vér és a jobb véráramlás hozzájárul az anyagcsere- folyamatok normalizálódásához. Ez nem csak a kiütéseken segíthet, hanem hozzájárulhat a gyorsabb sebgyógyuláshoz is. Az ekcéma, a bőrviszketés szintén jól kezelhető a mágneses mezők alkalmazásával.

 

A NASA felfedezése forradalmasítja a mágnesterápiát

A NASA irányítóközpontjában egy nap rejtélyes orvosi jelenségre lettek figyelmesek. A mindaddig tökéletes egészségi állapotban és testi kondícióban levõ ûrhajósok egyszercsak különös fáradtságra és gyengeségre kezdtek el panaszkodni néhány ûrben töltött nap után. Valójában már az elsõ ûrutazásoknál kiderült, hogy az ûrben eltöltött hosszabb idõ kalciumveszteséget és izomgörcsöket okoz. Ez a friss felfedezés azonban az úrsikló program jövõjét fenyegette. A NASA tudósai hihetetlen tempóban kutatták ennek okát majd teljesen váratlan megoldásra leltek. Azt találták, hogy a Föld mágneses mezejének elhagyása következtében az ûrhajósok teste rosszabbul és kisebb hatékonysággal kezdett mûködni. Válaszul mágneseket helyeztek el az ûrruhákban és az ûrhajókban.

Az ilyen események vezettek el odáig, hogy az orvosok gyanítani kezdték, hogy a környezeti mágneses mezõ csökkenése vagy hiánya kóros tünetek egész sorát okozhatja. Az elmúlt százötven év alatt a tudósok a Föld mágneses mezejének erõteljes csökkenését észlelték. Néhány kutató ezt a jelenséget az elmúlt két évszázad során lezajlott drámai mértékû iparosításának tulajdonítja. Mivel az emberek beton- és acélépítményekben laknak és dolgoznak és betonon járnak, a testük nem részesül a Föld természetes mágneses energiájából. A számítógépek, TV-képernyõk, rádiók, radarok, háztartási gépek és a kocsinkban található elektromos berendezések hatása is csökkenti a mágnesesség erejét. Ilyenformán a Földön mindenki kisebb-nagyobb mértékben ûrsikló-szindrómában szenved. Nemrégiben végzett kutatások kimutatták, hogy mágnesek alkalmazásával kompenzálni lehet a lecsökkent mágneses tér okozta hatásokat, ami komoly terápiás jelentõséggel bír. A mágnesek használata jobb közérzetet és egészségi állapotot eredményez. Alkalmazásuk eredményeként növekszik a test energiaszintje, csökken a fáradékonyság, hatékonyabbá válnak a gyógyulási folyamatok, valamint kisebb lesz az izületi gyulladások miatt fellépõ fájdalom. Hogyan lehet mindezt megmagyarázni? Sok orvos és tudós kezdi már úgy gondolni, hogy a testnek van egy biomágneses rendszere, amely befolyáso lja a vérkeringés, valamint az idegrendszer és a hormonális rendszer mûködését.

A feltételezések szerint a mágneses terápia pozitív hatásának az egyik alapja az, hogy hatékonyabbá teszi a vér oxigénszállító mûködését. A mágneses karkötõk és pólyák teljesen átmágnesezik a vastartalmú hemoglobint a vérben, miáltal az több oxigént lesz képes a tüdõbõl a szövetekhez szállítani, és több széndioxidot tud eltávolítani a testbõl. Az eredmény az energiaszint megnövekedése és a fáradékonyság csökkenése. Maguk a szövetek is egészségesebbé válnak.

Némely tudós azon a véleményen van, hogy a test minden sejtjét mágneses mezõ burkolja be, és ennek a mezõnek az ingadozásai a szervezet nem kielégítõ mûködéséhez vezethetnek. A mágneses karkötõk segítenek helyreállítani a testszövetek mágneses egyensúlyát, ami az általános egészségi állapot javulásához vezet.

Habár a tudomány még csak most kezdi felfedezni a mágnesek gyógyító erejét, történelmi tények mutatják, hogy ez a hatás már az ókor óta ismert volt. Már India tízezer évvel ezelõtt keletkezett õsi szent írásai a Védák is említik a betegségek mágneskövekkel történõ kezelését. Kínában a Sárga Császár belgyógyászati parancsolatai néven ismert õsi kínai szöveg ír a mágnesek gyógyászati alkalmazásáról. Kleopátra egyiptomi királynõ mágneseket viselt a homlokán, hogy lassítsa az öregedést és megõrizze a szépségét. Arra is vannak bizonyítékok, hogy az ókori görögök is alkalmazták a mágneses gyógyítást, amely hosszú ideig feledésbe merült, majd a tizenkilencedik században tért vissza a népi gyógyászatban. Amerikában a mágneses gyógyászat iránti érdeklõdés a 90-es években kezdõdött, mikor több profi futball és golfjátékos úgy nyilatkozott, hogy a mágneses eszközök helyrehozták folyamatos kellemetlenséget jelentõ fájdalmaikat és sérüléseiket. Napjainkban a mágneses terápia valódi tudományos alappal bíró, hatékony gyógymódként az orvosok között is kezd egyre népszerûbbé válni.

Maga a "mágnes" szó valószínûleg görög eredetû, eredetileg Magnes Lithos vagy magnéziai kõ. Magnézia Görögországg egy része volt, ahol sok mágneskövet lehetett találni. A görög kifejezés késõbb magnetára módosult a latin nyelvben.

A fájdalom biokémiai mechanizmusai

Gary Null Mágneses gyógyászat címû könyvében azzal magyarázza a mágnesek fájdalom csillapító hatását, hogy visszaállítják a sejtek rendes polarizációját. A fájdalmak ugyanis elektromos jel formájában végighaladva az idegrendszeren depolarizálják a sejteket. Ebbõl következõen mágnes tér hatására a fájdalmak enyhülnek, terjedésük lelassul.

Az alternatív gyógyászat Gale-féle enciklopédiája említi, hogy a mágnesek hatására megnõ a vérkeringés, ioncsere és oxigénáramlás jön létre a fájdalmas területen. A megnövekedett oxigénszint a vérben és a szövetekben jelentõsen meggyorsítja a gyógyulás folyamatát.

A mágneses gyógyászatot egyre szélesebb körbed fogadják el alternatív fájdalomcsillapító eljárásként. Az ötvenes évek vége óta több száz tanulmány bizonyítja hatásosságát.

Vissza az elejére href="file:///E:\István\Hidroterápia.hu\szakmai_anyagok.htm" style='width:7.5pt; height:3pt' o:button="t">

The impact of treatment with magnetic fields on a variety of physical ailments
Product Usability in Ailments Area
 

Owner: Antal Fazakas
Scope: Health mapping and recoendations of magnetic therapy
Originator: Antal Fazakas
Status: Draft
Document ID: Mgtherapy&ailments.doc
Location: Notes

Change history
Issue Date Handled by Comments
0.1 3 May 2005 Antal Fazakas Initial version

 

Table of contents
1. INTRODUCTION 2
1.1 About this document 2
1.2 Abbreviations 2
1.3 References 2
2. OBJECTIVES 2
3. Magnetic field therapy 2
4. Physical Ailment GROUPS 2
4.1 Dermatittis 2
4.1.1 Atopic dermatitis 2


1. INTRODUCTION
1.1 About this document
- The impact of treatment with magnetic fields on a variety of physical ailments are presented in the following descriptions of recent studies, published in peer-reviewed scientific journals. XML parser (included in the WENC package)
1.2 Abbreviations
DOM Document Object Model

1.3 References
[JAXP_spec] JAXP Specification
http://java.sun.com

2. OBJECTIVES
The objectives of the present document are:
- Found all possible physical ailments, that can be treated with magnetic fiels therapy
- Create health encyclopedia of ailments, in which case pulsed low frequency magnetic therapy can be used
3. MAGNETIC FIELD THERAPY
Definition
Magnetic field therapy is the use of magnets and electrical devices to treat and diagnose many medical conditions, including cancer, rheumatoid disease, stress-related illness, and pain.
Purpose
Magnetic field therapy (MFT) is an alternative treatment for a wide variety of symptoms, most notably for pain. While the use of magnets for healing has a centuries-old history, only recently have some controlled studies been done which demonstrate the effectiveness of magnetic field therapy.
The human body is surrounded by magnetic fields present on the earth, and the body is full of magnetic materials. Magnetic fields penetrate the body easily, because it is 70% water and offers no resistance. A strong magnet held on one side of the hand can easily affect the needle on a compass on the other side of the same hand. Measurements show that tissue that has been exposed to a magnet will keep enhanced magnetic signals for sometime afterwards. Different types of magnets can produce these effects, including flat magnetic pads and electromagnets, such as magnetic resonance imaging (MRI) machines and nerve conduction testing devices.
The mechanism of action of MFT is not understood. Possible explanations of its beneficial effect on the body include its ability to increase blood flow, change the alignment of bodily electromagnetic fields, and interact with acupuncture points and meridians on the body. Certainly the placebo effect, in which a treatment is helpful because the patient thinks it is, may be acting in some cases. However, MFT has also been used successfully in treating pain in horses, where the placebo effect presumably is not a factor.
Claims of successful treatment have been made for many more conditions, including cancer, arthritis, headache, sleep disorders, neurological disease, stress-related conditions, and osteoporosis.
Some double-blind scientific studies have shown varying results in the use of MFT to reduce pain associated with hip replacement and heel pain. Another small investigation demonstrated improvement in the healing of leg ulcers.
Precautions
MFT is not approved by the Food and Drug Administration as a treatment for any medical condition, and magnetic therapy products are not registered medical devices. Those with cardiac pacemakers or other implanted devices should not use magnets. Marketers of MFT devices warn against use during pregnancy or on open wounds, and state that magnets may cause pain, toxin release, medication interactions, digestive difficulties, seizures, insomnia, hyperactivity, and tumor growth.
Description
Magnetic therapy can be applied in many ways, from the use of small, simple magnets to a large machine. Small magnets, either embedded in flexible plastic or wrapped in cloth, are strapped over the area to be treated, and left in place for variable lengths of time. They can also be carried in a person's pocket or placed in a shoe. Magnetic blankets and mattress pads also are available. Large machines that can generate high levels of field strength are used for treating fractures that are slow to heal, and in pseudoarthritis, a joint disease caused by nerve breakdown.
Risks
In the limited studies of MFT, no adverse effects have been reported. Since the body's electromagnetic fields are easily altered, magnetic therapy should be practiced under the supervision of an experienced professional.
Normal results
MFT seems to be effective, according to the literature, for relief of some types of pain and in healing leg ulcers.

4. PHYSICAL AILMENT GROUPS
4.1 Dermatittis
4.1.1 Atopic dermatitis
Atopic dermatitis can erupt on any part of the skin. In infants, it often appears on the face, scalp, and knees, while it develops on the elbows, neck, back of the knees, and ankles in adults.
Definition
Eczema is a general term used to describe a variety of conditions that cause an itchy, inflamed skin rash. Atopic dermatitis, a form of eczema, is a non-contagious disorder characterized by chronically inflamed skin and sometimes intolerable itching.
Description
Atopic dermatitis refers to a wide range of diseases that are often associated with stress and allergic disorders that involve the respiratory system, like asthma and hay fever. Although atopic dermatitis can appear at any age, it is most common in children and young adults. Symptoms usually abate before the age of 25 and do not affect the patient's general health.
About one in ten babies develop a form of atopic dermatitis called infantile eczema. Characterized by skin that oozes and becomes encrusted, infantile eczema most often occurs on the face and scalp. The condition usually improves before the child's second birthday, and medical attention can keep symptoms in check until that time.
When atopic dermatitis develops after infancy, inflammation, blistering, oozing, and crusting are less pronounced. The patient's sores become dry, turn from red to brownish-gray, and skin may thicken and become scaly. In dark-skinned individuals, this condition can cause the complexion to lighten or darken. Itching associated with this condition is usually worst at night. It can be so intense that patients scratch until their sores bleed, sometimes causing scarring and infection.
Atopic dermatitis affects about 3% of the population of the United States, and about 80% of the people who have the condition have one or more relatives with the same condition or a similar one. Symptoms tend to be most severe in females. Atopic dermatitis can erupt on any part of the skin, and crusted, thickened patches on the fingers, palms, or the soles of the feet can last for years. In teenagers and young adults, atopic dermatitis often appears on one or more of the following areas:
. Elbow creases
. Backs of the knees
. Ankles
. Wrists
. Face
. Neck
. Upper chest
. Palms and between the fingers.
Causes & symptoms
While allergic reactions often trigger atopic dermatitis, the condition is thought to be the result of an inherited over-active immune system or a genetic defect that causes the skin to lose abnormally large amounts of moisture. The condition can be aggravated by a cycle that develops in which the skin itches, the patient scratches, the condition worsens, the itching worsens, the patient scratches, etc. This cycle must be broken by relieving the itching to allow the skin time to heal. If the skin becomes broken, there is also a risk of developing skin infections which, if not recognized and treated promptly, can become more serious.
Symptoms of atopic dermatitis include the following:
. An itchy rash and dry, thickened skin on areas of the body where moisture can be trapped
. Continual scratching
. Chronic fatigue, caused when itching disrupts sleep.
An individual is more at-risk for developing the condition if there is a personal or family history of atopic dermatitis, hay fever, asthma, or other allergies. Exposure to any of the following can cause a flare-up:
. Hot or cold temperatures
. Wool and synthetic fabrics
. Detergents, fabric softeners, and chemicals
. Use of drugs that suppress immune-system activity.
Certain foods, such as peanuts, cow's milk, eggs, and fish, can trigger symptoms of atopic dermatitis. A small percentage of patients with atopic dermatitis find that their symptoms worsen after having been exposed to dust, feather pillows, rough-textured fabrics, or other materials to which dust adheres.
Diagnosis
Diagnosis of atopic dermatitis is usually based on the patient's symptoms and personal and family health history. Skin tests do not generally provide reliable information about this condition.
Treatment
Atopic dermatitis cannot be cured, but the severity and duration of symptoms can be controlled. A dermatologist should be consulted when symptoms first appear, and is likely to recommend warm baths to loosen encrusted skin, followed by applications of petroleum jelly or vegetable shortening to prevent the skin's natural moisture from escaping.
Externally applied (topical) steroids or preparations containing coal tar can relieve minor itching, but coal tar has an unpleasant odor, stains clothes, and may increase skin-cancer risk. Excessive use of steroid creams in young children can alter growth. Pregnant women should not use products that contain coal tar. Topical steroids can cause itching, burning, acne, permanent stretch marks, and thinning and spotting of the skin. Applying topical steroids to the area around the eyes can cause glaucoma.
Oral antihistamines, such as diphenhydramine (Benadryl), can relieve symptoms of allergy-related atopic dermatitis. More concentrated topical steroids are recommended for persistent symptoms. A mild tranquilizer may be prescribed to reduce stress and help the patient sleep, and antibiotics are used to treat secondary infections.
Cortisone ointments should be used sparingly, and strong preparations should never be applied to the face, groin, armpits, or rectal area. Regular medical monitoring is recommended for patients who use cortisone salves or lotions to control wide-spread symptoms. Oral cortisone may be prescribed if the patient does not respond to other treatments, but patients who take the medication for more than two weeks have a greater-than-average risk of developing severe symptoms when the treatment is discontinued.
Allergy shots rarely improve atopic dermatitis and sometimes aggravate the symptoms. Since food allergies may trigger atopic dermatitis, the doctor may suggest eliminating certain foods from the diet if other treatments prove ineffective.
If symptoms are extremely severe, ultraviolet light therapy may be prescribed, and a wet body wrap recommended to help the skin retain moisture. This technique, used most often with children, involves sleeping in a warm room while wearing wet pajamas under dry clothing, rain gear, or a nylon sweatsuit. The patient's face may be covered with wet gauze covered by elastic bandages, and his hands encased in wet socks covered by dry ones.
A physician should be notified if the condition is widespread or resists treatment, or the skin oozes, becomes encrusted, or smells, as this may indicate an infection.
Alternative treatment
Alternative therapies can sometimes bring relief or resolution of atopic dermatitis when conventional therapies are not helping. If the condition becomes increasingly widespread or infected, a physician should be consulted.
Helpful alternative treatments for atopic dermatitis may include:
. Taking regular brisk walks, followed by bathing in warm water sprinkled with essential oil of lavender (Lavandula officinalis); lavender oil acts as a nerve relaxant for the whole body including the skin
. Supplementing the diet daily with zinc, fish oils, vitamin A, vitamin E, and evening primrose oil (Oenothera biennis)--all good sources of nutrients for the skin
. Reducing or eliminating red meat from the diet
. Eliminating or rotating potentially allergic foods such as cow's milk, peanuts, wheat, eggs, and soy
. Implementing stress reduction techniques in daily life.
Herbal therapies also can be helpful in treating atopic dermatitis. Western herbal remedies used in the treatment of this condition include burdock (Arctium lappa) and Ruta (Ruta graveolens). Long-term herbal therapy requires monitoring and should be guided by an experienced practitioner.
Other alternative techniques that may be useful in the treatment of atopic dermatitis include:
. Acupressure (acupuncture without needles) to relieve tension that may trigger a flare
. Aromatherapy, using essential oils like lavender, thyme (Thymus vulgaris), jasmine (Jasminum officinale) and chamomile (Matricaria recutita) in hot water, to add a soothing fragrance to the air
. Shiatsu massage and reflexology, performed by licensed practitioners, to alleviate symptoms by restoring the body's natural balance
. Homeopathy, which may temporarily worsen symptoms before relieving them, and should be supervised by a trained alternative healthcare professional
. Hydrotherapy, which uses water, ice, liquid, and steam, to stimulate the immune system
. Juice therapy to purify the liver and relieve bowel congestion
. Yoga to induce a sense of serenity.
Prognosis
Atopic dermatitis is unpredictable. Although symptoms occur less often with age and sometimes disappear altogether, they can recur without warning. Atopic dermatitis lowers resistance to infection and increases the risk of developing cataracts. Sixty percent of patients with atopic dermatitis will experience flares and remissions throughout their lives.
Prevention
Research has shown that babies weaned from breast milk before they are four months old are almost three times more likely than other babies to develop recurrent eczema. Feeding eggs or fish to a baby less than one year old can activate symptoms, and babies should be shielded from such irritants as mites, molds, pet hair, and smoke.
Possible ways to prevent flare-ups include the following:
. Eliminate activities that cause sweating
. Lubricate the skin frequently
. Avoid wool, perfumes, fabric softeners, soaps that dry the skin, and other irritants
. Avoid sudden temperature changes.
A doctor should be notified whenever any of the following occurs:
. Fever or relentless itching develop during a flare
. An unexplained rash develops in someone who has a personal or family history of eczema or asthma
. Inflammation does not decrease after seven days of treatment with an over-the-counter preparation containing coal tar or steroids
. A yellow, tan, or brown crust or pus-filled blisters appear on top of an existing rash
. A person with active atopic dermatitis comes into contact with someone who has cold sores, genital herpes, or another viral skin disease.
Terms:
Corticosteroid
A steroid hormone produced by the adrenal gland or as a synthetic compound that reduces inflammation, redness, rashes, and irritation.
Dermatitis
Inflammation of the skin.
 

Resources:
BOOKS
The Editors of Time-Life Books. The Medical Advisor: The Complete Guide to Alternative and Conventional Treatments. Alexandria, VA: Time Life, Inc. 1996.
ORGANIZATIONS
American Academy of Dermatology. P.O. Box 681069, Schaumburg, IL 60618-40214. (703) 330-0230. http://www.aad.org/.

4.1.2 Treatment of atopic dermatitis with magnetic fields
1 E.V.Erokhina
Magnetic fields and iodine-bromine bathds in atopic dermatitis therapy
http://www.mediasphera.aha.ru/dermatol/96/2/e2-96ref.htm

Atopic dermatitis patients treated with magnetic fields and iodine bromine baths have shown not only good clinical response, but also an increase in the number of T-lymphocytes as well as IgA and IgG levels.
Key words: atopic dermatitis, magnetic fields, iodic bromurated baths.
2 ATOPIC DERMATITIS DIAGNOSING AND TREATMENT BY MEANS OF A NEW INTEGRATIVE LASER METHOD
Prof. Hayk S. Arakelyan
http://www.greenmed.co.jp/body/ADnew-ehtm.htm

3 Use of EMF to Treat Various Diseases.
Millimeter Wave Therapy for Treatment of Atopic Dermatitis
http://infoventures.com/emf/currlit/bu12919.html
Conventional therapy for atopic dermatitis was combined with millimeter wave (MMW) treatment. MMW therapy significantly reduced or eliminated itching, decreased inflammation, infiltration, and lichenification, along with normalization of humoral immunity indices. During the follow-up observation period of 1-4 yr, recidivism of the disease occurred only in 15% of patients treated with MMW, compared to 53% in a comparison group. The author reported that MMW exposure procedures were always tolerated well, did not cause any adverse side effects, and improved the general state of the patients. [BENER 12919]
4

4.2 Hormonal inbalances (Cushing)
It can also relieve arthritis, headaches, migraines, hormonal imbalances, wound healing, problems with circulation, insomnia and fatigue(http://www.the-cma.org.uk/HTML/magnet.htm).
1 Effects of static magnetic fields on plasma levels of angiotensin II and aldosterone associated with arterial blood pressure in genetically hypertensive rats.
http://www.therionresearch.com/database_cardio.html
Okano H, Ohkubo C.
Department of Environmental Health, National Institute of Public Health, Tokyo, Japan. okano@niph.go.jp
Effects of static magnetic fields (SMFs) on development of hypertension were investigated using young male, stroke resistant, spontaneously hypertensive rats (SHRs) beginning at 7 weeks of age. SHRs were randomly assigned to two different exposure groups or an unexposed group. The SHRs in the exposure groups were constantly exposed to two different types of external SMFs of 3.0-10.0 mT or 8.0-25.0 mT for 12 weeks. The SMFs were generated from permanent magnetic plates attached to the rat cage. The blood pressure (BP) of each rat was determined at weekly intervals using indirect tail-cuff method. The SMFs suppressed and retarded the development of hypertension in both exposed groups to a statistically significant extent for several weeks, as compared with an unexposed group. The antipressor effects were related to the extent of reduction in plasma levels of angiotensin II and aldosterone in the SHRs. These results suggest that the SMFs of mT intensities with spatial gradients could be attributable to suppression of early BP elevation via hormonal regulatory system. Copyright 2003 Wiley-Liss, Inc.
Bioelectromagnetics. 2003 Sep;24(6):403-12.

2 Cushing's syndrome (http://www.adclinic.com/Faces%20&%20Places/Urology/adrenalcancer.htm)
 

UNDERSTANDING MAGNETIC THERAPY FOR DOGS
By Shawn Messonnier, DVM
http://www.worldofmagnets.co.uk/articles/animals.htm
In recent years, therapy for dogs using magnets has gained a large following among some pet owners. It is seen as a safe and simple method of treating various disorders, often producing positive results without side effects or much expense. This type of treatment is often used in conjunction or to replace other therapies include traditional medications, surgery, and of course complementary therapies such as acupuncture and herbs. You might ask, does this treatment method really work, and if so, can my dog benefit from magnetic field therapy?
At first glance magnetic therapy might seem a bit strange or new age, but it is by no means 'quackish'. Keep in mind that the Earth has a normal magnetic field and the cells in our bodies also have a normal magnetic field that allows for proper functioning. In numerous NASA experiments it was determined that rats in space that were not provided with a suitable magnetic field perish due to a disrupted energy flow. NASA scientists have also noted that astronaut's experience similar calcium deficiencies after long-term space flights. Some doctors attribute many illnesses to the decline over the centuries in the Earths normal magnetic field.
So how does magnetic therapy work? It is generally believed that magnets work by means of magnetic lines of force; units called gauss measure the strength of the magnetic field. The higher the gauss number the stronger the magnet (a 1000 gauss magnet is ten times stronger than a 100 gauss magnet)
Magnets can be used either as permanent magnets, also called static magnets or as pulsed electromagnetic field magnets (PEMF). Static magnets come in bars, beads, or strips. These are somewhat similar to the magnets on your refrigerator. PEMF use a pulsing current that flows through a wire coil to create a magnetic field around the wire: the greater the amount of current flow, and the greater the number of turns of the wire, the greater the magnetic field that forms. In people the Food and Drug Administration approve PEMF for treating various types of non-union fractures (fractures that have failed to heal). Other uses include treatment of hip disorders, osteoarthritis, and rotator cuff injuries. Even more promising news is that no toxic effects have been reported using magnetic therapy.
Magnets appear to heal the body removing inflammation and restoring circulation. By increasing blood flow to a diseased site on the body, increased nutrients become available to speed the healing process. In fracture healing, for example, the use of magnetic fields increases the adherence of calcium ions to the blood clot formed at the site of the break. This allows for the proper formation of the callus that is necessary for fractures to heal properly.
In the eastern view of healing, magnets help restore the energy flow of the body to allow healing and proper metabolism. This is similar to one of the theories used to explain the positive affects of acupuncture as well.
In canine medicine, magnets are often used to aid in fracture healing and in the treatment of many other ailments including arthritis, hip dysplasia, osteochondritis, epilepsy, pain relief, chronic organ disorders and vertebral disorders. Sprains and strains and other traumatic disorders may also benefit from magnetic therapy. Magnets should not be used in acute infectious conditions, on cancerous growths (although some doctors do find them useful in treating cancerous tumours), in acute injuries, pregnant animals, or in dogs with cardiac pacemakers.
Dr. Strazza, a well-regarded expert in the area of magnetic therapy has commented on his experiences treating animals using magnetic therapy. He stated that with regard to fracture healing, he found a reduction of 40-50% in the healing time of simple fractures by merely incorporating magnets into a bandage. This meant that dogs could resume weight-bearing sooner if the magnets were used along with conventional fracture repair methods. A problem often seen in fracture healing is non-union of the fracture. In a non-union, the ends of the fracture fail to heal and the ends of the bones remain. He also observed that in magnetic therapy treatment of over fifty different animal fracture cases, no cases of non-union developed.
In two specific cases of severe non-union referred for evaluation where the fracture had failed to heal, magnetic therapy allowed healing of the fracture sight. Dr. Strazza also reports good remarkable success in treating various types of arthritis with magnets. Included in the cases are dogs with spinal arthritis and paralysis, chronic disk disease, hip dysplasia and arthritis, older dogs that move stiffly or slowly, and stiffness that develops after a morning exercise routine. By using a combination of a magnetic mat for sleeping along with a spinning magnetic field, he has achieved positive responses in 60-70% of his cases.
Magnets are certainly not a cure- all for every medical problem. Still they are a safe and relatively inexpensive alternative for pets with the chronic problems and can be of benefit in healing fractures. Magnetic field therapy helps the body to heal by creating a favorable environment for repair. Magnets increase blood flow to the area, bring in essential nutrients, and help relieve pain and inflammation. As with so many facets of the complementary and alternative medicine market, dog owners should always consult with an experienced veterinarian before trying magnetic field therapy. This should always be done to determine an accurate diagnosis of your dog's condition and in order to select the best possible treatment.
________________________________________
THE HEALING ARTS: Animal Magnetism.
By Allen M Schoen Dr of veterinary Medicine .M.S.
When one thinks of magnetic therapy for animals, one might envision those classic horse shoe magnets pulling a dog off the ground, but actually there has been quite a bit of scientific research documenting the benefits of magnetic therapy. Magnetic therapy has enjoyed a recent resurgence as a safe, simple and inexpensive method that produces positive results without harmful side effect. The most recent review of magnetic therapy for animals is by D Hudson in the textbook " Complementary and Alternative Veterinary Medicine, Principles and practice." Magnets are thought to work by means of magnetic lines of force, measured and quantified in units called gauss.
There are two classifications of magnets, permanent (or static) magnets and pulsed electromagnetic field magnets (PEMF). Normally permanent magnets are taped over an effected area on an animal for a period of time. A relatively new addition to permanent magnets are bipolar magnetic strips or pads that can be taped on to a patient. These have been made for both animals both large and small as strips that are wrapped around injured or Arthritic joints or tendons, as blankets for horses and dogs as well as magnetic bed pads for older dogs.
Therapeutic permanent magnets usually range from 200 to 3000 gauss. The earth's magnetic field is 0.5 gauss for comparison. The most recent addition to the field of magnet therapy are bipolar magnets. Bipolar magnets are magnets where the north and south face are laid down parallel to each other side by side. Both the north and south poles come into contact with the skin.
There are different theories as to what is the best approach to applying magnets. Some recommend placing one specific pole, north or south on the injury. Advocates of this approach recommend using the north pole for healing injuries and the south pole for stimulating growth in tissues. Most veterinary practitioners recommend using the north pole only on the skin. Though many people use Bipolar magnets with out any problem.
The big questions for our friendly pets are 1. What are they used for and 2. How do I use them? Magnet therapy can be used alone or in conjunction with other modes of therapy, both traditional and natural.
Sometimes static magnets are used over acupuncture points, apparently helping to stimulate the points. The main indications for magnet therapy seem to be muscluloskeletal problems such as Arthritis in joints such as elbows, knees and as well as with back problems and hip dyplasia. I have a few clients who have used magnetic blankets for their old Arthritis dogs and claim that it has made a big difference in their pain relief and energy levels and their ease of getting up and down and walking better. Many of my horse patients have definitely improved with magnets on their backs and around tendons. They can be used in horses for tendon and ligament injuries.
The challenge with animals is how to keep the magnets on when they are always moving around. Manufacturers have developed magnetic beds that the dog or cat can lie on. Magnetic rugs have been developed to wrap around horses these seem to work quite well. They have also made magnetic strips that you wrap around a particular joint. This works well in horses. For our smaller animal companions the magnetic beds or blankets are probably the best.
There you have the positive and negative of animal magnetism. Until next time let the electromagnetic force be with you.
________________________________________
EXPLAINING MAGNETIC FIELD THERAPY
by Drs. James E. Bullock and Kevin J. May of Bullock's Veterinary Hospital
The therapy with pulsating magnetic fields (PMF) is a relatively new and very effective form of physical therapy. It is not a miracle, but simply a physical (or better. biophysical) modality used in the medical branch and utilized for accelerated therapeutic purposes.
The use of PMF is a very efficient and simple therapy method. By influencing the animal either generally or locally with a magnetic field packed in impulse bundles the cellular functions can be improved considerably. The pulsating magnetic field has a high biological effectiveness, which is being used in the medical field as a means of therapy as well as in the area of diagnostics. Today we have two basic magnetic therapies, the direct one with a magnetic field that serves as a medium for the inductive production of a current in a special implant.
Magnetic fields cannot be absorbed; they can only be shielded against shunting them into strong ferromagnetic materials. Therefore, it is difficult to produce field-free spaces when magnetic fields strike a material. We differentiate between so-called paramagnetic substances in which a bundling or a concentration of magnetic field lines occur, and the so-called diamagnetic substances, in which a decentralization of the field lines results. Air is neutral.
The animal's body is only insignificantly diamagnetic and paramagnetic; basically, it is neutral. So whenever field lines impact on the animal organism or on parts of it, they absolutely permeate these areas. Compared to known methods this is the first important discovery. Within the range of magnetic fields, all parts of the body are penetrated completely by the field lines.
It is known that the human and animal organism consists of a large number of cells. These cells are functioning electrically. If there is no electrical potential left in the cell, it is no longer viable. These cells have a basic (or rest) potential that is necessary for normal cellular metabolism.
Diseased or damaged cells have an altered rest potential. If the ions (electrically charged particles surrounding the cells) move into the area of pulsating magnetic fields, they will be influenced by the rhythm of the pulsation. The rest potential of the cell is proportional to the ion exchange occurring at the cell membrane.
The ion exchange is also responsible for the oxygen utilization of the cell. Pulsating magnetic fields can dramatically influence the ion exchange at the cellular level and thereby greatly improve the oxygen utilization of diseased or damaged tissues. The deterioration of the oxygen utilization is known to be a problem in several medical branches, especially delayed healing and arthritis of joints. Thus, the wide range of indications are:
1. Orthopedics. traumatology, rheumatology, after-treatment of
complicated and simple fractures, wound treatment, burns, and degenerative
diseases of the apparatus of support and locomotion.
2. Coronary and circulatory diseases;
3. Disorders of the neurological system.
From bibliography and clinical experiments, we know that pulsating magnetic fields are able to reduce pain sensations almost immediately. This is due in part to the increase in the oxygen partial pressure in the terminal tissue and the increase in the local perfusion and velocity of the capillary blood flow alleviating the accumulation of metabolites due to small vascularization and blood flow (transmitted by the sympathetic nervous system).
The above mentions the wide area of indications but says nothing of contraindications and side effects. There are no absolute contraindications to magnetic therapy except in cases of hemorrhage or where electrical implants already are in use. In contrast to chemical medicaments, there is no over dosage, at least within the field range that we are presently using for treatments. Magnetic field powers of maximum 100 gauss are far less than field powers that have negative biological effects.
The PMF therapy is an absolutely heatless therapy method, not a heat producing method, not a heat producing therapy. Therefore, all implants (except heart pacemakers) can be treated. Our hospital has used PMF therapy to accelerate the healing of those horses needing pins and bone plates. No damaging heat will be produced in the implants. Furthermore, all implants are antimagnetic. The treatment of fractures can also be applied with a plaster cast because, as mentioned before, magnetic fields permeate all materials.
The therapeutic effect of such treatments lasts for approximately six to eight hours. This shows that the majority of all cases at the beginning of a series of treatments daily. Only after five to 10 days can the treatment regime be reduced to one treatment daily or every other day. In very chronic or extremely difficult cases, this treatment may be longer. The wide experience concerning the application of this therapy implies that an alternate solution has been found in accelerating the healing time of many of our common injuries affecting our running horses, as well as possible therapy for those patients who have been resistant to other therapies and those patients injured by the side effects of other therapies.


 

Vissza az elejére

Fényterápia

A nap szabályozza az emberek életét az évszakok körforgásán és a nappalok, éjszakák változásán keresztül. Az ősember nagyban részesült a nap gyógyító sugaraiból, mert ébrenléte óráinak többségét a szabadban töltötte vadászattal és munkával. Sajnálatos módon , modern életvitelünk a nap nagy részében a négy fal közé kényszerít bennünket valamint az ózonpajzs sérülése miatt nem tanácsos huzamosabb ideig a napon tartozódni (magas UV sugárzás), ezáltal megvonva tőlünk a természetes napfényt, mely egészségünkhöz nélkülözhetetlen.

Napjainkban az orvostudomány a fénykezelés több típusát is alkalmazza. . Egyre inkább tudatosul az emberekben, hogy a kémiai gyógyszerek mellékhatási, valamint az operációk erőteljes beavatkozásai milyen hatással vannak fizikai és finomabb testeinkre, egyre többen vannak, akik biztosabb módot keresnek arra, hogy megszabaduljanak betegségeiktől.

Sok ősi látó megjósolta, hogy amint belépünk a következő évezredbe, a Föld és összes lakójának vibrációs frekvenciája továbblép a tudatosság egy magasabb szintjére. Ha ez igaz, - és én hiszem, hogy igaz - vajon nem kívánatos-e a gyógyászatnak egy sokkal kifinomultabb válfaja? Ha ezt elfogadjuk, akkor a hagyományos gyógyászat, ahogyan ma ismerjük, túl kezdetlegesnek bizonyul. Ha fénylények vagyunk - ami úgy tűnik, bebizonyosodott az aura-fényképezés és aura-ábrázolás - és közelebb lépünk valódi spirituális eredetünkhöz, akkor a betegségeknek fénnyel, valamint a fényt alkotó színekkel való kezelése nagyon is megfelelőnek tűnik. Nem véletlenül mondja az ősi szállóige arra, aki beteg, hogy: "rossz színben van". A legutóbbi kutatásokat ismerve, - amit olyan emberek vezettek, mint Samoilova, Brown és Fenyő - meggyőződésem, hogy a fény általános csodaszerré lesz a hagyományos és a komplemeter gyógyászatban egyaránt. Több professzor, tudós és orvos kijelentette, hogy a fény és a színek nagyon fontos szerephez jutnak a huszonegyedik században, valamint, hogy a jövő gyógyszere a fény és a színek alkalmazása lesz.

A színek gyógyhatásai

Vörös: Az elektromágneses spektrumban a vörös az infravörös mellett helyezkedik el, ezért ezt a színt a melegséggel kapcsoljuk össze. Ez a szín izgalomba hoz, és stimuláló hatású, ezért használják szívesen éttermekben, hogy fokozzák az étvágyat, és élénkítsék a beszélgetést. A vörös fény hatására gyorsul a szívverés, erősödik a vérkeringés, amely meleg érzetet idéz elő, és serkenti az adrenalin-termelést. A vörös vérsejtek elnyelik a vasat, a só pedig a vese és bőr révén távozik a szervezetből. Ennek következtében a vörös ideális szín a vashiány és a vérszegénység kezelésére. Mivel a vörös serkenti a keringést, alkalmas a vírusos vagy bakteriális fertőzések gyógyítására is. Ha vörös fényt sugárzunk egy elfertőződött sebre, azzal gyorsítjuk a terület vérellátását, lehetővé téve ezzel, hogy a test fehér vérsejtjei gyorsabban megküzdjenek a baktériummal. Mivel a vörös keringésnövelő hatású, aktiválja a mellékvesét és serkenti a vérkeringést, ezért nem alkalmas olyan emberek kezelésére, akiknek magas a vérnyomása, hipertóniában szenvednek, szívproblémájuk van, asztmásak vagy epilepsziásak. A vörös fényt alkalmazhatjuk - a nem elég aktív testműködéseket - renyhe bélműködés, legyengült izomzat, lassú vérkeringés - élénkíti. Használható: vészes vérszegénység, impotencia, fagyás, izomgörcs, lábujjak vérellátási zavara, energia vagy hőhiány, fájdalmas menstruáció, terméketlenség, székrekedés betegségekben.

Narancssárga: A narancssárga a vörös mellett található a színspektrumon. Meleg szín, de hiányzik belőle a vörösre jellemző vibráló hő. A vöröshöz hasonlóan, ehhez a színhez is kapcsolódik a szexualitás és a termékenység. Szexualitással való kapcsolata abból a tényből eredhet, hogy a narancssárga szín sugárzik a második, keresztcsonti csakrából, amely a női szaporítószervek és a női energia központja. A narancssárga az öröm színe, és meg van az ereje ahhoz, hogy szabadságra és mozgásra serkentsen létezésünk minden szintjén. Vitalitása révén képes arra, hogy olyan változást idézzen elő biokémiai felépítésünkben, amely elűzi a depressziót. Ez a szín enyhülést hozhat a komoly reumában szenvedőknek azáltal, hogy segít felszakítani a csontrendszerre lerakódott rétegeket. Általános frissítőként működik; görcsoldó hatású, sikeresen enyhíti az izom feszültségeit és görcseit; és ha a lépet kezeljük vele, fokozza az életerőt. A narancssárga színt alkalmazhatjuk - műtét előtti és utáni állapotokban, pajzsmirigy- és egyéb hormonzavarokban, izommerevedési zavarokban, bőrbetegségekben, kozmetikában, emésztési zavarokban.

Sárga: Ez a szín áll a legközelebb a napfényhez, és napjellegű természete révén meleget és lelkesedést sugároz. A sárga stimulálja az idegeket. Ha a homlok-csakrába, a fejbe vagy a gerincbe sugározzák, megtisztítja az idegrendszert a megrekedt energiáktól. Pozitív mágneses áramlása egyszerre stimuláló és inspiráló, ezáltal jótékony hatást vált ki bőrproblémák esetén, valamint a reumára és az izületi gyulladásra. Elősegíti a test kalcium-feldolgozását is, ennek folytán alkalmas a csontritkulásban vagy kalcium-elégtelenségben szenvedők kezelésére. A sárga szín serkenti az agyi és mentális funkciókat ezért eredményesen használható gyomor - máj, epehólyag, hasnyálmirigy, lép betegségeiben. Emésztési zavarok, puffadás, rekeszizomsérv, hányinger, gyomornyálkahártya gyulladása, cukorbaj, klimaxos folyás, idült reuma, izületi gyulladások, étvágytalanság, idegrendszeri betegségek (fóbiák) gyógyításában.

Zöld: A zöld szín a spektrum közepén található, és lényünk valamennyi aspektusának egyensúlyi állapota kapcsolatba hozható vele. A természetben ez az élet színe, ott találjuk tavasszal az új lombozatban, és az enyészet idején, a rohadó növényzeten penész formájában. A szem szinte pontosan a retinára fókuszálja a zöld fényt, ezáltal igen megnyugtató a szem számára. Mivel ez a természet általános színe, a zöld teltségérzetet ad, megnyugtatja a vért, és élénkíti az idegeket. Az egyensúly színeként nyugalmi állapotba segíti mind a tudatot, mind az érzelmeket, és jótékony hatású egyes szívproblémákra is. A zöld szín a szív, tüdő betegségeiben egyaránt kedvező. Serkenti a nyirokmirigyeket (csecsemőmirigyre is hatásos), izom- és szövetgyarapodást gyorsítja, a túlburjánzó sejtnövekedést viszont gátolja, ezért daganatos betegségekben különösen kedvező. Elősegíti a vér- és keringési rendszer működését. Fertőtlenítő hatása is van (műtőben is ezt a színt használják). Kimerültség ellen is jó hatású.

Kék: A kék a spektrum hideg végénél helyezkedik el. A természetben ez a szín a végtelenbe nyúló éggel borul ránk. Az ég színe úgy jön létre, hogy a nap fénye a kékkel megegyező hullámhosszú légköri részecskéket szétszórja, és ezáltal kék fény tükröződik minden irányba. Érzelmileg a kéket a szomorúsággal és a depresszióval hozzák kapcsolatba. Ennek következtében nem éppen ideális szín azok kezelésére, akik ilyen problémától szenvednek. Mindazonáltal a kék a béke és nyugalom érzetét kelti, ezért nagyon jól illik a hálószobába, meditációs terembe, vagy olyan helyiségbe, ahol relaxálnak. A vörössel ellentétben a kék a tágasság színe, használatával a kis terek nagyobbnak tűnnek. E tulajdonsága miatt jótékony hatással van az asztmára. További betegségek, amelyre gyógyhatással van: gyerekbetegségek, fogzás, zúzódások, hangproblémák, torok- és gégegyulladások, idegfájdalmak, álmatlanság, fejfájás, magas vérnyomás, stressz, légcső- és hólyaghurut, isiász, betegségekben. A félelem és feszült állapot kezelésére a kéket a solar plexusra kell sugározni, álmatlanság ellen a homlokot- torkot- és solar plexus-csakrába.

Lila: A spektrum színei között a lilának van a legrövidebb hullámhossza és a legnagyobb energiája, és nagyon keskeny sávban jelenik meg az ultraviola fény mellett. A növények birodalmában a lila színt megtaláljuk az ibolyavirágban, aminek az olaját ma is használják italok és édességek ízesítésére, valamint parfümök illatanyagaként. A középkorban ebből az olajból készítették az altató orvosságot. A lila színhez kapcsolódó gyógyító minőségek a fizikai és spirituális megerősödés, amelyet az tesz lehetővé, hogy a lila szín képes arra, hogy elfogadásra és méltóságra tanítson, és ezáltal elvezesse az egyént a feltétel nélküli szeretethez. A lila szín gyulladáscsökkentő, lelkileg megnyugtató, memóriajavító, magas vérnyomás, álmatlanság, gyulladásos folyamatokban segít.

Vissza az elejére

 

Gyógyvízforrás

Az előnyei:

A berendezésben elhelyezett sugárforrás használata miatt, a benne elhelyezett ásványi anyagok sokkal hosszabb időn keresztül alkalmazhatóak anélkül, hogy a kezelt továbbító közeg rezgésenergia mennyiségében és frekvenciájában lényeges – a terápiás hatást befolyásoló változás alakulna ki.
 A berendezésbe beépített színterápia /fehér, kék, zöld, sárga/színekkel és kombinációjuk alkalmazásával szabályozni lehet a célzott kezeléshez szükséges rezgések frekvenciáját.

Fehér szín : Ez a szín magában foglalja az összes színt, így minden problémára hatásos
Kék szín  : Frissítően, fájdalom csillapítóan hat, ez a szín a feloldódás váltja ki.. Leggyakoribb felhasználása: - általános gyulladáscsökkentés.
Sárga szín : fáradtság ellen hat,. Serkenti  a munkakedvet.
Zöld szín : nyugtatóan hat, csillapít, egyensúlyt teremt. Ez a természet színe, a növekedésé, a harmóniáé.

Gyógyítás igénye lényegében egyidős az emberrel! Az évszázadok folyamán –különösen a vegyipar és a gyógyszeripar fejlődésével– a természetes anyagokat, alkalmazó gyógymódokat felváltották a mesterségesen előállított gyógyszerek. Ezen készítmények, azonban számos káros mellékhatással bírnak, ami a beteg gyógyulását hátrányosan befolyásolja, sőt esetenként más betegségek kiindulópontja is lehet. Ezen hátrányok miatt, napjainkban ismételten előtérbe került az un.„természetgyógyászat”, amelynek alapvető elve a természetben előforduló anyagokkal történő terápiás kezelés. Ilyen természetes gyógymód a gyógyító kövekkel történő terápiás kezelés is, melynek eddigi alkalmazási gyakorlatát kiszélesíti, hatékonyságát, pedig az eddig elképzelhetetlen mértékben megnövelte az általunk kifejlesztett energia-átalakító berendezés!
A betegségeket energiagátak okozzák. Ezek olyan energiapotenciált teremtenek, amelyek rezgése megtalálható a természetes környezetünkben található különböző ásványokban. Ha ennek a két potenciálnak megadjuk a  lehetőséget, hogy kölcsönösen rezonanciába léphessenek egymással, akkor kölcsönösen kioltják egymást. Így megy végbe a gyógyítás csodája!

Ennek az alternatív gyógymódnak a mindennapos felhasználását teszi  lehetővé készülékünk!
Azt nem állítjuk, hogy a kövek helyettesíthetik az orvost. De támogathat minden gyógykezelést, és kitöltheti a részeket ott, ahol más módszerek már nem segítenek, illetve megelőzi azok kialakulását!
A gyógyfürdőkben már elfogadott az oldott ásványi anyagokkal telített gyógyvizekkel történő fürdő és ivókúra terápia kiszélesítésének tekinthető, ha folyadékba helyezett ásványi nyagokat juttatnak a szervezetbe, vagy az  ásványokat vagy azok hatását más módon hozzák kapcsolatban a kezelendő
személlyel.

Az általunk használt „GYÓGYVÍZFORRÁS az adott ásványi anyagok Kristály szerkezetinek azon jellemző tulajdonságát használja föl,hogy a kristályszerkezetben elhelyezkedő molekulák rezgése-megfelelő körülmények között – átadódik az ásványi anyagot körülfogó folyadéknak, amely így egy adott rezgési energiát továbbít a kezelt személy felé. Amennyiben ezen rezgési energia frekvenciája megfelel a szervezet éppen stimulálandó részének, akkor abban pozitív változások játszódnak le, amely a kezelt személy állapotának javulásához, végül gyógyulásához vezethetnek.
A különböző ásványi anyagokkal történő ilyen jellegű kezelések hátránya azonban, hogy a megfelelő összetételű, azaz a kívánt frekvenciájú rezgésenergiát tartalmazó folyadék elkészítése körülményes, az előállított mennyiség csekély, és így az eljárás csak lassan vezethet eredményre. További hátránya akkor jelentkezik, ha a kezelt folyadék nem szájon át /elixír/ történő bevételre szolgál, hanem pl. fürdésre. Ebben az esetben ugyanis egyszerre van szükség megfelelő hőfokú, nagy mennyiségű kezelőfolyadékra.
A
GYÓGYVÍZFORRÁS tervezésénél és megalkotásánál, kialakításánál az volt a cél, hogy az ásványi anyagokat alkalmazó, ismert természetgyógyászati eljárások előnyeinek  megtartása és hátrányainak kiküszöbölése mellett, olyan berendezést fejlesszenek,  amely egyszerű felépítése mellett teszi lehetővé nagy mennyiségű, kívánt hőmérsékletű, homogén kezelőfolyadék gyors előállítását.

A
GYÓGYVÍZFORRÁS minta szerinti kialakításához az a felismerés vezette a feltalálót, hogy ha az adott tünetek kezelésére alkalmas – önmagában ismert– ásványi anyagot vagy anyagok, olyan sajátosan kialakított házban  helyezze el, amelynél a közvetítő közegként alkalmazott mozgásban lévő folyadék tartózkodási idejét megfelelően beállítani, továbbá a közvetítő közeget és az ásványi anyagot egyaránt elektromágneses sugárzásnak is alá lehet vetni, akkor az ásványi anyagban lévő rezgésenergia szinten tartása mellett, mód van arra is, hogy a házból kilépő közvetítő közegben időlegesen tárolt rezgésenergia mennyisége és frekvenciája, továbbá a közvetítő közeg hőmérséklete a kívánt szintet érje el, és folyamatosan, hosszú időn keresztül ezen a szinten is maradjon.

A KIFEJLESZTETT GYÓGYVÍZFORRÁS ENERGIAÁTALAKÍTÓ BERENDEZÉS MINDEN TEKINTETBEN MEGFELEL, A VELE SZEMBEN ELŐZETESEN JELZETT ELVÁRÁSOKNAK.

A berendezés legfontosabb előnye, hogy a sajátos kialakítású háznak és a kapcsolódó sugárforrásnak köszönhetően, olyan nagy mennyiségben helyezhető el – /az önmagukban is gyógyító hatásukról ismert ásványi anyagokat tartalmazó/ – aktív töltet, hogy a berendezésen átvezetett nagy mennyiségű továbbító közeg esetén is könnyűszerrel biztosítható a további közeg energiatartalmának kívánt mértékű megváltoztatása. Olyan frekvenciájú rezgésenergia állítható be, amely a kezelt személy  szempontjából megfelel, a terápiás céloknak, még nagyobb mennyiségű kezelt / további / közeg előállítása esetében is.

„GYÓGYVÍZFORRÁS” , melyből az aktív töltettől függően gyógyvizet lehet nyerni, sőt ezen gyógyvíz az igények. szerint változtatható, ami az ismert megoldásokkal eddig nem volt lehetséges!

KÜLÖNÖSEN ELŐNYÖS, HOGY SEGÍTSÉGÉVEL OLYAN HELYEKEN IS KÉSZÍTHETÜNK NAGYMENNYISÉGŰ GYÓGYVIZET, AHOL A FÖLDRAJZI ADOTTSÁGOK MIATT A  TERMÉSZETES GYÓGYVIZEK NEM ÁLLNAK
RENDELKEZÉSRE A SZÜKSÉGES GYÓGYÍTÁSHOZ!
A „GYÓGYVÍZFORRÁS” ENREGIAÁTALAKÍTÓ BERENDEZÉS JÓL  ALKAMAZHATÓ FOLYADÉKTERÁPIÁS KEZELÉSEKHEZ, ALKALMAZHATÓ ADOTT ENERGIAMENNYISÉG ÉS REZGÉS PARAMÉTEREKKEL BÍRÓ KEZELT KÖZEG GYORS, MEGBIZHATÓ ÉS NAGY MENNYÍSÉGBEN TÖRTÉNŐ ELŐÁLLÍTÁSÁHOZ
.

Vissza az elejére

 

 
www.hidroterapia.hu
Admin